Βιογραφικό σημείωμα

Λιτός Μιχαήλ Γυναικολόγος στη Γλυφάδα - Αθήνα

Ο Μιχάλης Λιτός φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις και λαμβάνοντας πανεπιστημιακή υποτροφία. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές και ερευνητικό έργο με αντικείμενο την φυσιολογία και την παθολογία της κύησης και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική & Γυναικολογία στα πλαίσια επταετούς προγράμματος ειδίκευσης και εξειδίκευσης της Πρυτανείας του Λονδίνου, και έγινε δεκτός στο Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Αγγλίας. Εργάσθηκε σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Λονδίνου, όπως το Guys & St Thomas και το Kings College Hospital όπου απέκτησε μεγάλη μαιευτική και γυναικολογική εμπειρία, καθώς και εκπαίδευση στις νεότερες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Έχει πιστοποίηση για την εκτέλεση μαιευτικών και γυναικολογικών υπερήχων, κολποσκοπήσεων και ουρογυναικολογικών εξετάσεων, καθώς και πλούσια εμπειρία στην λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική.


Έχει διατελέσει επιμελητής Γυναικολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών (π.δ.407). Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ενώ παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ουρογυναικολογίας της Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Αττικόν"  και χειρουργός του Λαπαροσκοπικού Τμήματος του μαιευτηρίου "Ιασώ".


Έχει πλούσια ακαδημαϊκή δραστηριότητα, με διαλέξεις σε ιατρικά συνέδρια, δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή ιατρικά περιοδικά, και εκπαιδευτικά μαθήματα τόσο σε φοιτητές, όσο και σε ειδικευόμενους και ειδικευμένους συναδέλφους.

 

Πιστεύει πάντα ότι εκτός από άριστη επιστημονική κατάρτιση και πλούσια κλινική εμπειρία, ο ιατρός πρέπει να προσφέρει κατανοητή ενημέρωση και αμεσότητα επικοινωνίας.